Specialități culinare
Delta Dunării, tocmai prin specificul șitradițiile sale pescărești, oferă vizitatorilor săi cele maidiversificate meniuri ce pot satisface cu ușurință poftele celuimai pretențios gurmand. Aici, la Casa Bogdan, gazdele va pun ladispoziție meniuri traditionale pescărești, vânătorești și nunumai...Iată doar câteva dintre preparateleobișnuite Casa Bogdan (acestea le puteti găsi si pe pagina noastrade Facebook):Storceag din burta desomnStorceagul este considerată reginaciorbelor pescarești.
În trecut, atunci când pescuitul in DeltaDunării era de bun simț, acest preparat se facea cu carne de sturion.
Ingrediente: 500 de grameburtă somn, un ardei gras, două cepe, o lămâie,un cartof, oțet, ulei, doi morcovi, două roșii, un gălbenuș deou, câteva linguri de smântână, o lămâie, leuștean verdeMod de preparare: Storceagul saustorceacul cum i se mai spune, nu trebuie confundata cu ciorba depește lipoveneasca. Aceea este cu totul altceva - vom reveni curețeta.Pentru inceput, dați peștele cu sare și puneți-lla rece! Puneți la fiert circa doi litri de apa. Taiați maruntmorcovii, ardeiul gras și ceapa și puneți-le un pic la calitin ulei, la foc domol. Nu veți cali insa și cartoful! Pe acesta iltaiați cubulețe și il veți pune sa fiarba in ciorba, la timpulpotrivit!Dupa trei-patru minute adaugați și roșiile curațatede coaja și taiate cubulețe. Lasați la calit foarte puțin acestzarzavat. Dupa aceea, puneți-l peste apa care fierbe. E momentul saadaugați și bucațile de cartof. Lasați sa fiarba zarzavatul,incercand cand și cand cartofii. Nu trebuie sa lasam ca aceștia sase fiarba pana sa se farame! Taiați peștele cubulețe. Adaugațipeștele in zeama care fierbe și lasați 15-20 de minute, sa fiarbași peștele.Taiați lamâia decojită cubulețe șiadaugați-o in zeama in care acum fierbe și peștele.Separațigalbenușul unui ou, amestecați-l cu doua-trei linguri de smantanași cu puțina zeama de ciorba, ca sa fie fluid. Nu se pune șialbușul de la ou, pentru ca se vor face zdrențe și nua sta urmarimla aceasta ciorba, ci doar s-o ingroșam cu smantana și ou!Oprițifocul și adaugați peste ciorba amestecul de galbenuș, smantana șizeama de ciorba. Dregeți cu oțet, dupa gust! Puneți cat mai multleuștean!In farfurie, puneți piper pisat și serviți cu ardeiiute!
Va urma.....